The P&T Story

”Tillbaka på hemmabanan”

– Jag har jagat hela livet och det är egentligen ur intresset för jakt som matintresset växte fram, säger Johan Ilbäck, krögare på Pegs & Tails.

Passionen för matlagning och jakt lade grunden för den matfilosofi som bär Johans signatur och som kan sammanfattas i orden nose to tail eller från skog till bord.

– Att arbeta med okonstlade råvaror på ett ärligt sätt tillsammans med människor som delar samma syn på vad äkta mathantverk betyder; det adderar något extra till smakupplevelsen! säger Johan.

Johan berättar om sin gastronomiska resa som började med den första generationens treåriga kockutbildning på Dackeskolan i Mjölby och som via köket på Ekoxen, under ledning av Pluto Johannisson och Clas-Göran Östlund, ledde till att han som 23-åring öppnade Tornet i Linköping. 2 år senare stod också restaurangen i Vita Huset på Mjärdevi redo och efter flera år som restaurangchef på Arenabolaget och Stiftsgården Vårdnäs kom möjligheten som inte gick att tacka nej till.

– Jag är tillbaka på hemmaplan på flera sätt! skrattar Johan och berättar att det var på Linköpings Golfklubb han själv började spela.

Äkthet och närhet är ord som genomsyrar hela verksamheten om det så handlar om att laga välkomponerade luncher i restaurangen, skapa exklusiva menyer för festvåningen och catering eller välkomna gäster till loungen.

– Allt förklaras i logotypen och konceptet, som tagits fram av Anders Rankegård på AR2 Reklambyrå, berättar Johan. Enkelheten i stilen och lekfullheten i orden som kan varieras, inbjuder till samtal och att dela sina storys, sina tales – Det är så jag önskar att våra gäster ska känna oss.

Välkommen att uppleva Pegs & Tails du med!